top of page

Teams Free on ilmainen etätyöväline ihan kaikille

Päivitetty: 15. huhtik. 2020


Koronan vuoksi on monessa yrityksessä on siirrytty etätyöskentelyyn. Etätöiden tekoon on paljon välineitä ja yksi käytetyimmistä on Microsoft Teams. Sen avulla voidaan pitää yhteyttä chatin ja videoneuvotteluiden avulla sekä muokata yhdessä muun muassa dokumentteja. Teamsista on olemassa myös täysin ilmainen, Teams Free-versio.Teamsista on olemassa myös täysin ilmainen versio, Teams Free, jossa on lähes samat ominaisuudet kuin Premium-versiossakin. Se on tehokas työväline pienille yrityksille ja järjestöille, mutta miksei myös urheilu- ja harrasteporukoillle, perheelle tai muulle säännöllisesti yhteistyötä tekevälle porukalle.


Ilmaisen Teamsin saa käyttöön millä tahansa kaupallisella- tai yrityssähköpostitunnuksella. Yhteen organisaatioon voi kuulua 300 jäsentä, ja jokainen jäsen saa organisaation yhteisen 20 T tallennustilan lisäksi 2 Gt henkilökohtaista tilaa. Tiimeihin voi kutsua ulkopuolisia jäseniä, kuten myös videoneuvotteluihin, joihin voi osallistua 200 osanottajaa.


Myös Teams Free toimii Microsoftin Sharepoint-alustalla, joka kasvattaa Teamsin ominaisuudet toiseen potenssiin. Tämä on seikka, jota monet ilmaisen version käyttäjät eivät ole huomanneet, saati ottaneet täyteen hyötykäyttöön. Sharepointin varaan rakentaa näppärästi vaikka intranetin omalle järjestölle tai organisaatiolle.


Dokumentteja voi tallentaa Teamsin puolelle tiimikansioihin, mutta myös Sharepointin puolelle kirjastoihin, jolloin niihin voi sisällyttää enemmän hakua ja järjestelyä helpottavaa metadataa ja halutessaan voi käyttää kansioiden sijaan metadatalla ohjattuja kirjastoja. Sharepointin puolella on myös monipuoliset lista-toiminnot. Sharepoint-lista on paljon näppärämpi ja toiminnallisempi käytössä, kuin vaikkapa Exceliin tai Wordiin tehty, jäsenrekisteri, osanottajalista tai muu toiminnassa käytetettävä listamuotoinen tieto.


Aatto Creative auttaa ilmaisen Teamsin sekä sen Sharepoint-alustan käyttöönotossa tehokkaaksi etätyövälineeksi ja toimintaintraksi


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page